Hva Er Yellow Ginger Plant?

July 13

Gul ingefær, også kalt vill ingefær eller kopi, er en blomstrende plante innfødt til India, som nå ofte funnet i varme miljøer over hele verden. Selv om det ble dyrket i mange områder som prydhageplante, har det spredt seg utenfor dette kontrollerte omgivelser, blir en svært invaderende arter som truer med å stapp ut lokale flora.

Klima

Gul ingefær er en tropisk plante, og foretrekker varme og fuktige miljøer, vokser best i sin opprinnelige regnskog eller lignende klima. Den kan vokse i full sol, men foretrekker delvis eller full skygge skapt av en tett løvverk baldakin.

Utseende

Gul ingefær er en flerårig blomst som blomstrer i slutten av høsten og tidlig vinter. Blomster varierer fra krem ​​til gul i fargen, og er svært velduftende. Anlegget har lange og voksaktig, bladformede blader av grønn. Ved forfall gul ingefær kan nå en høyde på mellom 6 og 7 fot.

reproduksjon

Gul ingefær kan spres med frø og ved rotsystem. Store frø, som vises kjøttfulle og rødt, er vanligvis spres av fugler. En enkelt blomst kan produsere mer enn 100 frø. Gule gingers kan danne en rhizome seng over 3 fot dyp. Dette komplekset rotsystem sender opp nye planter hvert år, og sprer seg til å danne store kolonier.

Trussel

Fordi den gule ingefær produserer en slik tett rot seng og former så store kolonier, er det svært skadelig for stedegne arter. Dens rotsystemet choker ut stedegne arter som må konkurrere om næringsstoffer og plass, og gjør det ekstremt vanskelig for innfødte saplings å etablere seg. Den reduserer også mengden av nitrogen i jordsmonnet, noe som kan endre den omgivende jord evne til å støtte etablerte innfødt kratt og trær. Der den vokser langs elveleier kan det endre, og hemme den naturlige flyten av vann.

Kontroll

Det finnes en rekke kontrollmetoder inkludert fysisk, kjemisk og biologisk fjerning og kontroll. For å eliminere et angrep, må rotsystemet fjernes helt, fordi anlegget kan reetablere fra selv en svært liten gjenlevende delen av roten.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com