Hva er partikler som finnes i planter som gir sin grønne farge?

February 21

Hva er partikler som finnes i planter som gir sin grønne farge?


Et spørsmål som ofte oppstår når folk ser på planter har å gjøre med det som gir dem deres grønn farge. Svaret er at de gjør bruk av en pigmentert stoff som kalles klorofyll. Men det virkelig har å gjøre med hvordan mennesker se lyset og hvordan planter absorbere det. I utgangspunktet gjør klorofyll bruk av visse farger av lys, og det som er igjen blir reflektert bort. Det er disse reflekterte farger, som grønn, at vi ender opp med å se.

klorofyll

Klorofyll er stoffet som gir plantene deres grønn farge. Selv ordet, i sin opprinnelige gresk, betyr "grønt blad" ( "chloros" og "Phyllon"). Klorofyll er også viktig i fotosyntesen, som er hvordan planter konvertere lys til næring for vekst og andre livsaktiviteter. Planter har utviklet seg til å fremstille stoffet på en slik måte at det er spesielt anordnet i plante membraner for maksimal absorpsjon av lys. Og synlig lys er ingenting, men et spekter av syv forskjellige farger.

Lett

Lys sett av det menneskelige øyet kommer i syv spesifikke farger; rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett. Dette er den klassiske lysspekteret. Og klorofyll i planter absorberer sterkt bare visse farger innenfor det spekteret. De andre fargene er enten dårlig absorbert eller reflektert bort helt. Vi ser planter som grønn fordi den fargen er reflektert bort mens farger i blått og røde delen av spekteret er sterkt absorbert.

Bruker

Planter gjør stor bruk av både blått lys og rødt lys i et mylder av måter. De benytter disse to farger for å vokse høyere og sterkere, for en, så vel som for å øke vegetative (dvs. "grønne") vekst på en effektiv måte. Imidlertid er grønn og nesten grønt lys til liten nytte for dem. Gjennom evolusjon forekommer over evigheter, har planter lært å lage klorofyll som er mest effektiv til deres fotosyntese-type aktiviteter og å ignorere alt annet.

coloration

Sollyset som vi ser også faller på en plantens blader. Dette lyset er hovedsakelig består av farger i det blå spekteret, med noen røde blandet. Klorofyll selv samler inn lyset faller på disse bladene og bruker det som det vil. Dette bidrar også til å forklare hvorfor fruktene av mange planter kan være annerledes farget. For eksempel, forskjellige arter av eple bruk blålig lys energi bare, som bidrar til å forklare hvorfor de ser rødt, gult eller grønt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com