Utendørs Planter som ikke krever fullt sollys

February 12

Utendørs Planter som ikke krever fullt sollys


Verter for flerårige planter vokser i full skygge til delvis skygge, inkludert slike arter som Astilbe, begonia, lerkespore, biskopens hat, lungwort, Hosta og foamflowers. Stauder lett utgjør den største gruppen av planter i stand til å vokse uten fordelen av fullt sollys, men er på ingen måte de eneste typer landskaps verktøy med en slik evne.

Vines

Engelsk eføy er blant en håndfull av vinstokker som trives i skyggen, økende til lengder på 80 fot. Det er nyttig for mange hage funksjoner, blant annet som bunndekke og på trellises. Engelsk eføy overlever i US Department of Agriculture hardførhet soner 4 til 9 som en eviggrønn flerårig plante. Andre vinstokker for områder uten full sol omfatte visse underarter av klatring hortensia og den japanske klatring hortensia. Du kan dekke en stor del av en vegg med den japanske versjonen ved å plante vinranker i nærheten av en, mellom 6 og 9 fot fra hverandre; hjerte-formet, grønne blader vil danne et teppe-liknende dekker i skyggen.

trær

Tre og busk versjoner av den kanadiske Hemlock dominere liste over needled evergreens som foretrekker skyggen. Busk former av treet er Lewis, Moonfrost og Stockmans dverg. Alle vokse til høyder på 8 fot eller mindre. Kanadiske Hemlock trær, økende til 70 fot i USDA sone 3 til 7, har liten toleranse for langvarig tørke eller varme.

Løvtrær som for eksempel agnbøk artene vokser best uten hjelp av direkte sollys. Typer som heartleaf agnbøk arbeid som understory trær langs skogkanter eller som skjermer og hekker i skyggefulle steder.

Ferns

Ferns ofte danner kolonier i skyggen, utvikle seg via sine underjordiske jordstengler rotsystemer å skape ny vekst. Dette gjør bregner verdifulle i skogshage, skyggefulle grenser og i naturalisert, skyggefulle områder. Arter som den nordmaidenhair fern vokser best når i fuktig humus. Shade-craving bregner inkluderer små typer som turgåing spleenwort, ibenholt spleenwort og hjort tunge bregne. Større bregner, vokser like høy som 4 fot, er sortar av konge bregne, den følsomme bregne og Goldie skjold bregne.

andre

Noen løvfellende busk arter, inkludert Leather, Bottle Buckeye, ulike asalea og bladdernut, gjøre det bra i skyggen. Ettårige for skyggen er ikke rikelig, men impatiens er en type som gir en mengde fargevalg blant sine blomster. Gloxinia, engel vinger og Tannia er alle varme klima planter som utvikler seg fra pærer i skyggen. Wintergreen krever svært spesifikke vekstforhold, ifølge University of Connecticut plante database, men gjør en utmerket, eviggrønn bunndekke. Det er en bredbladet staude, som er sebra anlegget, partridgeberry og Oregon drue; alt er passende anlegg for steder uten mye sollys.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com