Hvordan vannplanter med dryppdyser, sprøyter og Misters

September 22

Når du har mange planter som er avhengige av deg å vanne dem nesten daglig, blir det vanskelig å gå bort på lengre ferier. Plener på automatiske sprinkleranlegg vil gjøre det bra uten deg, men hva med container hagen og innendørs planter? Løsningen er en automatisert vanning system av dryppdyser, sprøyter og misters som vil holde din dyrebare planter vannes mens du er borte. Her er hvordan du setter det opp.

Bruksanvisning

1 Gjør deg kjent med drypp vanning systemet. Standard elementer av et drypp vanning systemet er: et drypp slangen (vanligvis en 1/2-tommers svart gummi eller polyetylen slange) som vil bli punktert på angitte punkter å koble gummi rør som fører til vannspredningshoder eller emittere, 1 / 4- tommers gummi eller vinyl slange (også kalt microtubing), en dyse hodet, noe som gjør at vannet dryppe ned i regulerte mengder (best for den enkelte container potter), en sprøyte hodet, som sprøyter gjennomsnittlig mengder vann i 180- eller 360-graders vinkler (brukes til å dekke store områder), en mister hodet, som sprer en fin spray eller tåke i 180- eller 360-graders engler (brukes for sarte planter), en brodd som forbinder gummislangen til hovedslangen, en kontakt som lenker deler av gummirøret og en ventil for å styre strømmen av vann. Plugger (eller tabbe plugger) er tilgjengelig for å koble opp hull som ikke lenger er nødvendige. Stakes og stigerør brukes til å plante emittere på plass. De fleste av de sprednings hoder har justerbare strømningshastigheter.

2 Bestem hvilke områder av hagen og som potteplanter trenger jevnlig vanning. Du kan ta med potteplanter sammen midlertidig for å gjøre vanning systemet layout mindre komplisert. Ved å vite hvor plantene er plassert, kan du finne ut hva dine krav vil være i form av antall dyser, sprøyter, misters, ventiler og koblinger, samt lengden på drypp slangen og microtubing.

3 Kjøp materialene du trenger. De er alle tilgjengelig i hjemmet forbedring butikken hage vanning midtgangen sammen med sprinkleranlegg og hageslanger.

4 Velg en vann timer. Det viktigste elementet i ditt vanningssystem er en timer som vil slå vanning systemet av og på mens du er borte. Velg en som lar deg angi varigheten og hyppigheten av vanning at plantene trenger.

5 Sett sammen din vanningssystem. Lå drypp slangen og fest gummi-rør og vannbaserte hoder som tilsvarer plasseringen av de plantene. Sett timeren.

6 Test systemet. Slå av vannet og sjekk på spredning. Juster dryppdyser, sprøyter og misters slik at de avgir riktig mengde vann på riktig sted. Sørg for at varigheten du stille inn timeren på er tilstrekkelig til å vanne alle plantene tilstrekkelig.

7 Gå på ferie, nyte og ikke bekymre deg om plantene.

Hint

  • Forskjellige planter har forskjellige krav til vanning. Regulere strømningshastigheten av senderne for å sikre at plantene er alle vannet tilstrekkelig i samordning med varighet og frekvensinnstillingen av vannet timer.
  • Tenk automatiske vanningssystemer for innendørs planter. Søk etter innovative produkter på nettet.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com