Life Cycle av en Heterosporous Plant

October 30

Heterosporous planter er de som produserer to typer sporer som varierer i størrelse og kjønn. Spesielt produserer de to morfologisk forskjellige typer sporangia (megasporangia og microsporangia) som skaper to forskjellige typer sporer (megaspores og microspores). Sporene deretter utvikle seg til separate mannlige og kvinnelige Gametofytt. De er forskjellige fra homosporous planter hvor sporofyttskuddet produserer en enkelt type sporangie og deretter en enkelt type mor spore celle.

Faktaene

Ordet heterosporous gjelder for planter som har to typer nonsexual sporer (både store og små). Disse kalles megaspores og microspores, i henhold til "Life Cycle av en Heterosporous Karsporeplanter" av John Schaffner. Den megaspore gir alltid opphav til en kvinne, og mikrospore gir alltid opphav til en mannlig. Videre heterosporous planter utviklet seg fra homosporous planter, og de er ansett som en stor evolusjonær sprang for vegetasjon funnet på planeten vår.

Egenskaper

De evolusjonære forskjeller mellom homospory og heterspory planter er enorme. Spesielt må frø planter med kvinnelige kjønnsceller (kjønnsceller) i ovules og mannlige kjønnsceller i pollenkorn viser differensiering mellom kvinnelige og mannlige Gametofytt. Videre, i henhold til "Heterosporous verk" på sdsu.edu, heterospory fremmer også outcrossing mellom planter.

sporofyttskuddet

Heterosporous planter har en generasjons livssyklus. Denne type livssyklus har to faser, den gametofytt og sporofyttskuddet. Etter å oppnå en viss størrelse, begynner sporofyttskuddet å reprodusere ved å utvikle kjegler eller blomster i endene av grenene, i henhold til "Life Cycle av en Heterosporous Karsporeplanter" av John Schaffner. Konglene har to sett med sporephylls og vises litt forskjellig fra vanlige blader.

gametofytt

Den megasporophyll produserer megasporangium. Den microsporangium og megasporangium produsere nonsexual sporer (microspores og megaspores). Bare fire megaspores utvikle seg og bli så stor at den megasporangium buler ut. Den gametofytt er svært liten, spesielt den mannlige. Den produserer kjønnsceller via mitose (celledeling). Livssyklusen veksler mellom sporofyttskuddet fase og gametofytt fasen. Dette kalles vekslingene i generasjoner.

betraktninger

Hver generasjon av heterosporous livssyklus fører til en uavhengig eksistens av i det minste en del av anleggets levetid. Den sporofyttskuddet er en ikke-seksuell generasjon. Den består av en grønn skyte og forgrenede røtter. Stilkene ikke øker i størrelse; Men de vokser i tykkelse. De vaskulære bunter er konsentrert innenfor Margen (spesialisert vev som brukes for transport av vann til planten), og de ligger i midten av anlegget.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com